20 juni, 2017 -

Rörteknik

Teknikträff hos Aarsleff i Brunna

Aarsleff lyfte upp tekniken ur mörkret.

Solen sken från en blå himmel, tranorna flög över taken och Aarsleff hade teknikträff vid huvudkontoret i Brunna. Deltagare var fastighetsfolk, förvaltare och konsulter från bl.a. Svenska bostäder, Driftia, Ikano bostad, Levin VVS & Konsult, Rotpartner och Stena fastigheter.

– När kunder ser vår teknik på arbetsplatsen är det inte alltid möjligt att följa hur tekniken fungerar, säger Peter Halling, affärschef för Fastighet hos Aarsleff. Våra flexibla foder försvinner ju ner i hålen i bottenplattan eller in i väggarna. Därför var syftet med den här dagen att lyfta upp teknik och material i ljuset. Den här dagen kunde vi visa och förklara och samtidigt ge utrymme för frågor – och kunna ge mer utförliga svar.

Ett tjugotal personer hade antagit inbjudan till en tvåtimmars ”teknikträff” med lunch. Efter en genomgång av upplägget visades gruppvis fyra stationer med olika teman. Cutter – precision, LED – snabbhet, Ånganlägg – styrka och Grensättning – säkerhet.

Demonstrationerna följdes med stort intresse och deltagarna kunde stärka sina kunskaper om installationsmetoder och teknik. De fick dessutom en verklig hands-on-upplevelse av materialen.

– Teknikträffen gav verkligen mersmak och vi vill göra om det här fler gånger, säger en nöjd Peter Halling.