Relining av bottenplattor

Ett av de allvarligaste problemen som kan uppstå i en fastighet är om ledningsnätet i husets bottenplatta börjar läcka. Dessa ledningar är ingjutna i plattan och normalt besvärliga att reparera med traditionella metoder. De blir kostsamt att bryta upp golv i tvättstuga, förråd och källarutrymmen och innebär ofta stora störningar för de boende.

Men med Aarsleffs teknik kan renoveringen av ledningarna i bottenplattan ske betydligt enklare, smidigare och billigare. De boende behöver inte störas mer än minimalt under några få dagar. Källarutrymmena kan i princip användas som vanligt medan reparatörerna gör renoveringen professionellt, hållbart och med största hänsyn till husets boende.

Lösningen kallas relining och innebär att man inte behöver byta rören eller riva upp bottenplattan. Istället förnyar vi utan att schakta och fyller ledningarna med flexibla foder, ett material av högsta kvalitet som Aarsleff själva har utvecklat. Det blir ett nytt och fräscht rör som är testat för att hålla i minst 50 år.

Metoden har många fördelar. Förutom att den sparar mycket tid och stora kostnader kan fodret monteras i alla typer av ledningar. Det nya röret är självbärande och behöver därför inget stöd av det gamla, som kan ha både hål och sprickor utan att det gör något.

Vår arbetsmetod innebär också att vi håller alla i huset fullt informerade. I vår Metodhandbok finns hela projektet beskrivet med reliningens olika förutsättningar och faser, från projektstart och boendeinformation till ritningsunderlag, och hur vi sedan genomför arbetet från första TV-undersökning till genomförandet.

Aarsleff har gedigen kompetens och över 35 års erfarenhet av effektiva renoveringsprojekt med relining och flexibla foder.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA OSS FÖR KOSTNADSFRI RÅDGIVNING!